Ontstaan

 

HET TEAM


Enkele mensen, gedreven vanuit diverse hoeken, die bij elkaar zijn beland, hebben weloverwogen gekozen om van een droom een doel te maken:
een brede buurtschool. In de basis ligt een filosofie en een overtuiging, met één centraal doel: een kind een veilige, prikkelende en boeiende leer-en leefomgeving aanbieden, in een familiale sfeer, waarbij creativiteit, kennis, ecologie, beweging en kwaliteit centraal staan.

 

 

DE LOCATIE


gebouw2Gebouw op de albertsite te St. Rochus De locatie waar we ons vestigen sluit naadloos aan bij onze visie. Het gebouw bevindt zich in een wijk waar we op lange termijn al onze pijlers waar kunnen maken, en waar het begrip buurt verder kan worden uitgespit.

 

Niet alleen is dit een duurzame keuze geworden: het gaat namelijk om een bestaand schoolgebouw dat we nieuw leven kunnen inblazen, maar je kan evenzeer spreken van een maatschappelijk engagement. Dankzij deze erfpachtovereenkomst wordt dit prachtig gebouw gevrijwaard van de sloophamer en kunnen de verenigingen die gebruik maken van de turnzaal in de wijk blijven.